Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2009 15:25 - Магията на песента
Автор: anieva Категория: Технологии   
Прочетен: 1110 Коментари: 0 Гласове:
0



Седми национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен  „ Магията на песента”

                    Търговище    24-26 април 2009

 

В самота без теб живях, но за теб любов копнях...искам във този мой живот да те срещна пак , ЛЮБОВ!

Стелиана Василева бе категорична със своето песенно послание. А ние –зрителите за пореден път бяхме подвластни на „магията на песента” в Залата на Драматичния театър в Търговище. Осемдесет млади изпълнители от цялата страна бяха оценявани от жури в състав:

Мими Иванова ( председател)

Проф. Мария Ганева

Мая Райкова

Деси Добрева

Развигор Попов

Даниела Марчева (директор на Младежкия дом в Търговище и артистичен мениджър на конкурса) благодари на публиката, педагозите и участниците за положения труд и интерес към форума.Гост от Община Търговище бе госпожа Димитрина Петкова (заместник-кмет). Много спонсори от региона помогнаха и направиха възможни трите конкурсни вечери.Наградата Гранд-при за Анна-Мария Янакиева бе осигурена от Пламен Ангелов ( президент на фирмата за млекопреработване в с. Давидово). А миналогодишната  носителка на Гранд-при ( Антония Маркова от Пловдив ) отново удостои с изпълнението си търговищката публика и получи заслужени овации.

Като редови зрител , аз мисля, че конкурсът изпълни предназначението си да открива нови таланти, да стимулира подрастващите към креативно поведение и да обогатява развитието на популярната музика . И най-вече да се съхранява жива любовта към изкуството.

Наградата на Община Търговище заслужено бе връчена на  15 годишната Стелиана Василева от Горна Оряховица. Девойката ни изненада с прецизната си колоратурна техника и убедително , ненатрапващо се, но силно присъствие на сцената. Това определено беше нейният ден. Стелиана успя да ни убеди, че ..все пак има надежда да срещнем отново любовта. Със специална награда бе удостоен и Тени Омедо от Варна. Този чернокож  младеж „шокира” публиката с доброто пеене на български език и  ненатрапващ се изящен професионализъм.

Прибирайки се по пътя за дома, усетих че в главата ми се завърта поредният песен въпрос: „Изтекло  ли е  времето или не е дошло?”

  Но  кой да ни каже- какво е всъщност    В Р Е М Е Т О ???

 

 

 





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anieva
Категория: Технологии
Прочетен: 452599
Постинги: 118
Коментари: 132
Гласове: 211
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930